Храни и характер

Храната оказва влияние върху характера на човека.

Като ядеш някакъв плод, трябва да знаеш какво е вложил Бог в него.

Ябълка:

  • дава благородство на сърцето, благородни чувства.
  • прави човек мек, благ, снизходителен към хората. Лицето му придобива свежест.

Круша:

  • облагородява ума.

Дюля:

  • дава твърдост на характера.

Ягоди:

  • за вътрешно настроение и пречистване на чувствата.

Дренки:

  • за пречистване.

Портокал:

  • за свежест.

Грозде:

  •  ако искаш да бъдеш сладък, благ, яж грозде.
  • късни дарби свързани с търпението.
  • чувство за ред.

Диня:

  • приближаване към центъра на Любовта.

Пъпеш:

  • приближаване към центъра на Мъдростта.

Леща:

  • за усилване на очите.

Боб:

  • устойчивост и победа (веднъж седмично).
  • съдържа всичко нужно на човека (зрял боб)

Грах:

  • за красиво лице.

Орехи:

  • за умствени способности (да не се ядат вечер, защото са сгъстена енергия)

Сливи:

  • за усилване на вярата.

Праскови:

  • идея за ясновидство.

Кайсии:

  • смекчават характера.

Лешници:

  • за издръжливост.

Черници:

  • чувство за ред.

Лимон:

  • усилва мисълта.

Смокиня:

  • идея за силата.

Мед:

  • усилва праенергията, съдържа идеята за Любовта.

Картофи:

  • предават само едно качество на човека: правят го доволен, да се задоволява с малкото (особено ако яде картофи при неблагоприятни условия).

Искате ли да въздействате по някакъв начин върху характера си, трябва да употребявате такава храна, която да ви даде съответните енергии.

Из Словото.